WTC Velzeke
title

club2017Klein

  • seizoenstart

15dejandelichteaangepast2017 in de kijker Small 

Parcoursbeschrijving

 
Na een plaatselijk parcours gaat het richting domein Breivelde – Grotenberge.
Onmiddellijk daarop worden de kouterwegen in het vlakke landschap van Oombergen opgezocht. Daarna gaat het via Hof te Wassenhove en de landweg Klabot richting Herzele.
Op grondgebied St. Lievens-Houtem  te Cothem en Cothembos moet men een paar nijdige hellingen overwinnen. Daaropvolgend wordt het grondgebied Balegem aangedaan en ruilen de kleverige kleigronden voor paden uit zavelgronden. Aan de steengroeve – Walzegem en via Waterhof – veldweg gaat het richting grondgebied Elene. Via enkele kouterwegen komen we op het grondgebied van Velzeke waar de welverdiende 1ste stop is voorzien op de terreinen van Jeugdheem “ De Populier”.  Maar vooraleer daarvan te kunnen genieten moeten de kasseien van de Lippenhovestraat worden getrotseerd.
Op het tweede gedeelte van de tocht worden de deelnemers meteen het Vlaamse Ardennen landschap ingestuurd, dit jaar via Letterkouter richting Hondenbos. Waar we het grondgebied van Velzeke reeds verlaten. De titel als “ 14° VTT Jan De Lichte “ kunnen we ook dit jaar geen eer aandoen daar het pad nog steeds verboden terrein is  voor de mountainbike- fietsers.
Daaropvolgend gaat het naar de kouterwegen Negenbunder en Vollander op het grondgebied van Strijpen. Daar wordt  een splitsing uitgevoerd. Het parcours van 30  km gaat via Donker Gat en Smiskouter richting dorpskern van St. Goriks-Oudenhove.
Het vervolg van het parcours van 40 & 50  km gaat door de kouters van Vollander en Neder- Vollander richting Kleie. Verder gaat het in stijgende lijn op de grondgebieden Roborst, Rozebeke en St. Goriks waar ook dit jaar werd geopteerd om het Mijnwerkenspad aan te doen.  Gestadig gaat het over goed berijdbare veldwegen. De wegen snijden verder door de prachtige omgeving van de Verrendries – Langendries – Kraaienest. Nog steeds over het grondgebied van St. Goriks gaat het parcours verder via de Pachtersveldweg naar de Zavelput.
Op het dorp van St. Goriks-Oudenhove krijgen de verschillende parcours terug samensmelting.
 Via de veldwegen van de Molenkouter en vervolgens Ten Bossche en Ten Ede richting Erwetegem, om via de veldwegen grondgebied Godveerdegem  het eindpunt te Bevegem te bereiken. Bij aankomst voorzien we voor elke deelnemer een gratis hotdog.

 Login
Register